Mahasiswa Mahasiswi Zaman Sekarang…

old-town-white-coffee
Semalam jumpa member di Old Town Kerinchi…
Di kiri kanan depan belakang meja ramai student…
Hebat dia orang ni…
Semua laptop sorang satu…
Buat assignment kat Old Town sambil kopi cawan kecik yang harga RM2.80…
Perggh… Aku kalau tak kerana member tu yang bayo, rasanya payah gak nak masuk Old Town ni…

Teringat zaman belajar dulu…
Kalau umah (dulu hostel umah kedai) tu ada komputer sebijik pun dah kira hebat tu…
Kalau ada printer skali dah dikira tahap dewa tu… Huhuhu
Zaman dah jauh berubah…

aduyai…!

8 comments so far

  1. Bayan on

    Pelajar sekarang punya kemudahan yang tak terkira. Tetapi kualiti dan nilai yang ada pada diri pelajar dahulu lebih baik dan lebih meyakinkan. Pelajar sekarang manja sangat. Jadinya, apa yang diorang dapat dalam proses belajar itu jika semua benda boleh diperolehi dengan hanya petik jari?

  2. demang on

    tau takper.. dulu kalau nak print assignment siap kena print kat kedai! huhuhu..

  3. gerektua on

    bayan:
    Ooooh erk br perasan tak ada satu buku rujukan lain pn kt meja dia org… Hmm jawbnya dia org semua dapat maklumat yang sama shj hehehe ye la kalau dh semua cari dlm internet je, tak refer sumber lain…

    demang:
    hahaha btul-btul… kena plak bila time nak print, elok buka kat pc kedai tu jer margin lak lari, huh… aduyai…

  4. sebaliktabir on

    uhhhh…teringat la pulak kenangan semua tu…

  5. gerektua on

    sebaliktabir:
    hehehe mmg best mcm tu.. mesra rakyat hahaha

  6. Katerina on

    selalu p kerinchi tak makan kat old town dia. Ada satu gerai nasi kukus d’naim. sedap!! (promote) haha

  7. gerektua on

    katerina:
    mcm tau2 je sy suka mkn… mantoop… akn diusahakan pencariannya…

  8. ieja on

    makan dan gerek??
    mmg x dpt dipisahkn

    mmg la..zmn skrg ni sume org berebut nak beli broadbnd. cucuk sana sini. zmn dulu cari cc dok bayar la rm2 sejam. tp blaja time dulu2 lagi best kot dr skrg..ishhh rasa cam dah tua sgt lak..ayolahhhhhai


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: