Ikan Bakar Umbai…

gerai-gerai di umbai

gerai-gerai di umbai


gerai ini yang terpilih

gerai ini yang terpilih


siakap, udang, sotong & ikan eeerr apa ar nama dia...

siakap, udang, sotong & ikan eeerr apa ar nama dia...


Agak mengecewakan ikan bakar kat sini… Wahai penunggu-penunggu gua di Melaka, kat mana lagi tempat ikan bakar yang mantap… huhuhu

aduyai…!

20 comments so far

  1. ciq on

    kat melaka??errr..xtau..haha

  2. sebaliktabir on

    Hah! Aku tak tau…hehehe

  3. fida on

    hmmm, sedapnya… teringat ikan bakar kuala perlis!! Besst Wooo..
    lepas ni p lah teroka lagi ikan bakar kat melaka tuu, harap jumpa yg lebih Mannn…TOP!!!

  4. gerektua on

    ciq:
    eerr sy pn x tau…

    sebaliktabir:
    hah! sama la dgn aku..

    fida:
    kuala perlis? mak aih…

  5. buzzybug on

    selalu dengar, tp, x sampai lagi saya ke Umbai. tak pe, satu hari nanti. hehehe…

  6. gerektua on

    buzzybug:
    better cari tempat lain huhuhu kt sini kureeng skit ar aduyai

  7. kay on

    kawan sy ckp kat serkam sedap… lg satu kat anjung batu… dua2 atas lg dr umbai…

    harituh kami makan kat umbai, gerai cik ros ikan bakar… boleh la tahan…

  8. qdetactive on

    Q dah pernah sampai sana.
    tapi pergi yang paling ujung.
    yang dekat tepi jeti.

  9. gerektua on

    kay:
    hmmm cantek… minggu dpn nk ke sana lagi, ada keje yeah blh cari huhuhu

    q:
    mcm mana rasanya…? mantoop?

  10. oney on

    huh!
    awatnya x tanya aku.😀

    kek muara sungai duyung ado.

    kek alai cystal bay area jambatan masuk kek dalam tu ado.

    kek umbai tu dah kiro x sodap plus in rega ey ikut suka peak time jek nak naik x reti tuwun..tp hasil ampeh tahap telan leh raso mau conpius lidah nak terjemahkan..kehkeh

    good luck nak mcari Gerek..

  11. demang on

    dulu kat umbai ni mmg terbaik tapi lepas komersialise dengar dah kureng.. harga pun dah mahal tahap gaban!

  12. aida on

    hah! tu lah. lain kali nak makan ajak ler akak sekali. kalau ikan bakar yg sodap kat Muara Sg Duyong atau kat Ikan Bakar Terapung area Umbai. Restoran Ikan Bakar Malim dekat MITC boleh tahan jgk..

  13. lydiarayyan on

    tak [pernah sampai pun huhuhuhu

  14. gerektua on

    oney:
    waaaaaa itu kedai kek or ikan bakar? hahaha aduyai… minggu dpn aku cari…

    demang:
    haaaaaa harga mmg melampau beb… servis pn hancuzz

    aida:
    oooh ok… MITC dekat sgt ar tu… ooh ya next week sy ada prog kat sana, blh la akak belanja sy ye huhuhu

    lydiarayyan:
    alo lo lo ciannya… jom serang…!

  15. qdetactive on

    mantoopp…harga pun berpatutan..

  16. aida on

    kawan nyer pasal no hal lah! akak pun ada program kat MITC gak. Karnival Pendidikan Melaka dr 2-5 April. jemput hadir !

  17. gerektua on

    q:
    kena gi ni… haruusss

    aida:
    cantek ar tu… sy gi melaka 2hb ni…

  18. isnsuhada on

    ermm turunlah kat muar plak..nama tempat tu sabak aur..ok2 gak kat situ..

    xpun pi kat bas stand muar tu..pekena nasi ayam berlada n yow tau fu sup..best!

  19. qdetactive on

    yup..kat sabak aur pun best… segar…

  20. iejarawizahwawa on

    alai…tu pun sedap jgk…hehheheh dah tau sikit2 dah melaka ni ;p


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: