Kerja Itu Hanya 20% Sahaja…

Satu claim perjalanan di sebuah Badan Berkanun…

Birokrasi : Borang program dah isi..
Desperado : Dah isi…
Birokrasi : Kenapa borang guna kenderaan sendiri tak isi lagi…?
Desperado : Kena isi gak ke?
Birokrasi : Kena… Satu lagi kena buat memo penjelasan kenapa lewat hantar borang program… Borang itu juga… Borang ini pun… Nanti dapatkan tandatangan untuk borang itu borang ini… Bla bla bla bla…
Desperado : Kalau macam tu lupakan laaa… Dah tak berminat…

Keje itu hanya 20% aje… 80% lagi kerenah birokrasi…

aduyai…!

17 comments so far

  1. ieja on

    hahaha~~
    jd jauh perjalanan luas pemandangan (ucapan utk desperado)
    kurangkn kontroversi, tgktkan prestasi (ucapan utk birokrasi)

  2. Najwa Aiman on

    Ekekekekeke… nam,a pun badan Berkanun… Ekekekekekeke… aduyai…

  3. cacah on

    bosan kan dengan birokrasi?
    menyusahkan. melambatkan kadang2.

  4. gerektua on

    ieja:
    next gi tak nak isi borang dah… biar la… sama je… sebenarnya byk lagi tu yg kena isi… aduyai…!

    najwa aiman:
    itu la dia… sbb tu la org cemuih nk gi jabatan2 kerajaan or badan berkanun

    cacah:
    memang menyusahkan… memang melambatkan… aduyai…!

  5. buzzybug on

    hmmm… birokrasi menyakitkan hati.

  6. gerektua on

    buzzybug:
    yapz… itu yg nak cari keje lain je tu…. huhuhu

  7. ieja on

    apply kpli…

  8. gerektua on

    ieja:
    bkn tak nak apply, kang dpt ada kwn tu bara plak… huhuhu

  9. isnsuhada on

    huhu masalanya ngan staff sendiri pun ader birokrasi apa kes..huhuhu sian aku!

  10. demang on

    tempat aku banyak kosong, mai la mintak! heheh..

  11. gerektua on

    isnsuhada:
    mak aih itu lagi hampeh… eeer kt tempat demang ada byk kosong katanya… huhuhu

    demang:
    penang ka bro? manyak jauh maa… eerr nasi kandar line clear satu…

  12. kusu on

    haa..tu lumrah kut..
    haha..salam😀

  13. ciq on

    hahahahaaa….
    next time kalo xdak kije..meh la isi borang naa..lalalalaa..

  14. ainunlmuaiyanah on

    mmg birokrasi menyusahkan.. say atidak pernah suka birokrasi..

  15. Zen on

    Birokrasi = lembu!

  16. lydiarayyan on

    stend arr….sistem je lebih..productivity still low low lowlowlow

  17. gerektua on

    kusu:
    kalau lumrah itu blh diubah… aduyai…!

    ciq:
    isi borang apa ye?

    ainun:
    begitu juga saya…

    zen:
    lembu = birokrasi! Eehh… Boleh gak kot huhuhu

    lydiarayyan:
    mcm lagu get low jer… huhuhu


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: