Pernahkah Anda…?

Pernahkah anda…?
Menaip text sms panjang lebar sehingga lenguh ibu jari… Pastu lak berhenti sejenak nak menyambung ayat yang panjang lebar tu… Ditambah lagi terpaksa membacanya sekali lagi untuk memastikan ayat yang ditaip tu betul dan difahami… Setelah abis, anda menekan button send dgn penuh kondifen dan dalam pada masa yang sama peluh jantan meleleh kerana begitu fokusnya anda menaip text sms yang panjang lebar tu…

Tak lama kemudian… Anda menerima balasan sms itu iaitu
k

k? k aje? Huuuh… Pernahkah anda melaluinya…?

aduyai…!

37 comments so far

  1. demang on

    hahaha.. sebab tak faham la tu kot! jawab k je senang cerita!

  2. Bayan on

    Pernah, pernah, pernah.

    Pernah terkena dan buat pada orang lain.
    Kadang, kena positif, mungkin orang itu sedang memandu, atau memang tiada kesempatan yang banyak untuk membalas. Kalau dia tak balas lagi haru kan?

  3. buzzybug on

    owh… sangat pernah… and the feeling… hmm… u know it too rite how’s the feeling… hehe…

  4. aman on

    haha..
    pernah gak beberapa kali terima mesej camtue..
    sakit hati gak ar..
    haha..
    kengkadang, aku balas balik SMS pun camtue, kengkadang busy…hehe

  5. aida on

    kak aida x pernah taip sms pnjg2. tp ada gak jawab ‘k’ saja sbb nak bagi tau pengirim bahawa kita dah faham apa sms yg dikirimkan. mungkin ketika tu, kita sdg drive, meeting, atau sibuk ke…. tp bila ada free kak aida cuba jawab balik sms tu, atau kalau malas nak sms, tphone aje.

  6. gerektua on

    demang:
    hmm next time aku teks dlm bhs rusia.. huhuhu

    bayan:
    yapz kemungkinan yg blh diterima…

    buzzybug:
    kita serupa… hehehe

    aman:
    sebenarnya aku pun pernah hahaha cuma dh lama stop coz bila aku terima mcm tu aku sakit hati so sejak tu aku akan balas ayat penuh bg ‘k’ iaitu ‘ok’

    aida:
    ooh ok gak ar ada follow up… ini terus senyap sunyi…

  7. aishah on

    maybe, penerangan yang kita beri sangat jelas, so, dia sangat faham dan dia rasa K itu sudah cukup…

    tapi anyway, saya pun pernah gak menerima respon K itu. and i know how’s that feeling.

  8. Najwa Aiman on

    Siapa yang balas dgn “k” je tu? membazir kredit SMs je tu tau. SMS 1 huruf dengan SMS 20 huruf sma je kadarnya. Membazir tu saudara syaitan tau. SMS kat syaitan ek? Ekekekekke… jgn marah… aku gurau je… ayaaarkkk…!!!

  9. unguisme on

    pernah..pernah.. kite byk kali kene cam tu..
    mase tu rase cam nk baling hp je..
    huhu~ alaa.. mesti ade sbb kot nape die wat cam tu…??

  10. !x0r@ on

    hahahaha.. bab taip panjang lebar tu, saya la tu. siap baca balik sblm send lg takut salah taip. tp kawan saya kadang reply macam nak tak nak je. sakit hati btol. dah tu pendek2. bkn stakat ‘K’ je, kadang dia reply cmni ‘O’. grrrr!!

    kalau ya pn malas nk reply, better “OK” tapi “K”. at least tak sakit hati org yg terima msj tu.

  11. zamzam on

    haha…aku pnh kne cam2 n aku slalu wt kt urg.hehe….skit ati gk bile dpt msj cm2..ywla,,hrp2 msej pjg2 n menenangkan hti,tup2 k je..bengkek beb….

  12. gerektua on

    najwa aiman:
    aduyai…! huhuhu

    unguisme:
    nasib baik RASE cam nak baling hp jer… kalau baling btul mau asyik tukar hp je kejenye… huhuhu

    !x0r@:
    ‘O’? Hmmm tak pernah terima lagi mcm tu… tp rasanya perasaan tu sama jer dgn ‘K’ huhuhu

    zamzam:
    hahaha tp ok gak ko pun slalau bt kt org mcm tu… kira org tu bengkek gek ar huhuhu

  13. qdetactive on

    nak cepat latu…

  14. gerektua on

    q:
    rasanya kalau letak ‘o’ dpn ‘k’ rasanya tak amik masa yg lama… split sc aje tu… tul tak?

  15. elizsue on

    marah betul nmpknyer..
    xper..len kali, pas dah siap type pnjg2 tu, wat pesanan sket kt bwh tu sblm send..

    eg:
    -ps: sila reply pnjg2 juge-

    hehe…

  16. isnsuhada on

    haha..tulis2 panjang tu tuk aweks ker…huhuhu

  17. syirfan on

    Kalau terima mesej sepanjang itu, aku cuba untuk membalas sepanjang mungkin. Kalau boleh biar lebih panjang dari mesej terdahulu… Biar si penghantar sms sedar bahawa si penerima lebih serius dengan isu yang disampaikan.. hehehe

  18. gerektua on

    elizsue:
    bukan marah… saje bkongsi pengalaman hidup… huhuhu

    isnsuhada:
    utk awek tak blh pjg2… cth: dh mkn? – satu sms, bt pe? – sms lain, sihat? – sms lagi… huuh dh lama sungguh tak ada awek ni… aduyai…

    syirfan:
    fuuh ini yg kita cari…. sepuluh markah untuk keluarga encik syirfan… singer menawan keluarga bahagia… (eer komen ni ditaja oleh mesinjahit singer)

  19. demang on

    apa kata layan tag? nak tak nak tak nak tak? heheh..

  20. gerektua on

    demang:
    kalau org dh jual… aku sedia membeli… hiaark… (buka kuda-kuda)… amacam? ada berani?

  21. o.r.e.o on

    sgtt pernah….mcm siyal je

  22. ieja on

    penah anta pjg2 cmtu..siap taip ayat penuh lagi..smpi 2 ke 3 page (utk bos la besenye..bgtau keje dah buat sprti yg di arah)..tbe2…bos x bls smpi sudah..x ke lg tensen..atlis jwb le..ok, tQ. aparaaaa~~~

  23. lydiarayyan on

    pernah!!!! pernah!!! tersgtlah pernah!!! argrghhhh!! tidak!!! teringat terus rasa tension secara otometik!!!! arggghhh~~~~!!!!

  24. gerektua on

    o.r.e.o:
    hehehe marah btul tu…

    ieja:
    next time bila bos buat lagi, ko tulis lak kt bwh tu ‘sy fhm kalau bos tak ada kredit nk balas…’ huhuhu

    lydiarayyan:
    arrghh!!!

  25. wandalini on

    penah. penah. penah. 7 page tu saye type… panjang lebar. jawabnye k. sangat saket ati ok.!

  26. gerektua on

    wandalini:
    7 page…?! mmg patut sakit hati huhuhu

  27. mayyaclassic on

    Sangatttttt pernah. macam nak taip balik jer suruh orang tu respon dengan kadar bahasa yang lebih baik dan berbaloi

  28. gerektua on

    mayyaclassic:
    jangan… bkn apa risau dia balas k jugak huhuhu blh migrain wooo

  29. izharhadafi on

    ok la tu. at least balas jugak. ade yg membisu seribu bahasa. lagi hangin..

  30. gerektua on

    izharhadafi:
    kiranya balas k – kategori hangin jerrr… kalau tak balas langsung – kategori amat hangin huhuhu

  31. Panduan Kehidupan on

    saya setuju catatan anda.

    saya jarang menerima jawapan begitu.

    sebaliknya saya yang sering memberikan jawapan ‘K’ kepada setiap mesej yang telah saya terima dan fahami maksud tersirat.

    pada saya itu sudah cukup memberi jawapan….

    kalau tulis panjang2 pun tak mengerti tak guna juga…
    kalau tak jawap lagi teruk….

  32. عزه ناديه Izad Amza on

    ooooohhhh~ selalu sangat. terutama dari bapak saya. sabar je la~

  33. gerektua on

    panduan kehidupan:
    sedap nama encik… yapz yg penting sms itu difahami dan reply sms tersebut… tp kalau dpt teks ‘ok’ lagi menerbitkan bunga-bunga keriangan huhuhu

    izad amza:
    errk kalau dr bapak tu kira kes-kes khas tu… huhuhu

  34. mirhans on

    pernah…selalu juga kena. Saya stail yang suka menaip msj berjela-jela, n si penerima juz bls ok, k, o hehe…..n kadang-kadang tak balas langsung..huhu..

  35. gerektua on

    mirhans:
    fuuuh ‘o’ pn ada hish hish hish kiranya awk redha jer la er…

  36. amir5656 on

    salam..
    1st time melawat blog ni..
    bila terbaca ja entry ni,terus rasa nak komen
    yup,aku pon penah alami situasi ni
    memang rasa nak baling ja henset kat muka org tu
    haha..tapi sabar ja la kan
    nak kata org tu busy,tapi slalu asyik balas yg sama ja..
    tensen tapi redha

  37. gerektua on

    amir5656:
    salam.. terima kasih menjengah dan meninggalkan komen…
    haaaa aku pn slalu dpt dr org yg sama ar…
    mebbe tu kononnya style dia kot tp hampeh aduyai…


Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: