Archive for Januari 2009|Monthly archive page

OIC atau Ooo I See…

fidel_castro_01
Fidel Castro menyelar Obama kerana meneruskan polisi amalan kerajaan pimpinan George W Bush yang menyokong Israel tanpa berbelah bahagi sekaligus menjadikan AS bersekutu terhadap pembunuhan di Palestin.

berita harian
“Peres, kamu lebih tua daripada saya. Suara kamu terlalu tinggi. Kamu bunuh mereka. Saya masih ingat kanak-kanak yang mati di tepi pantai. Saya masih ingat dua bekas Perdana Menteri (Israel) berkata mereka gembira masuk Palestin dengan kereta kebal. Dalam soal membunuh, kamu terlalu bagus.”

oic_logo
Di manakah suara OIC? Oooh lupa mereka kan ke ‘Oooh I See…’

aduyai…!

Advertisements

Belated Gong Xi

Gong Xi Fa Cai… Selamat Tahun Baru Cina… Memandangkan aku ni makhluk yang suka berjalan-jalan di pusat membeli-belah, maka aku pun amik la gambar…

subang parade

subang parade


the curve

the curve


oneU

oneU


midvalley

midvalley

Itulah antara tempat yang sempat aku singgah, cuma aku terperasaan satu bende iaitu aku tak pernah tengok satu jenis set perayaan pun kat Sogo… Hmm nape agaknya ye?

aduyai…!

Hish Hish Lama Sungguh…

Kesibukan menjengah aku…
Server internet down kt area umah mengetuk aku…
Lama tak buka blog amat menghantui aku…

Banyak story nk cite ni… Harap minggu ni kembali menulis huhuhu

aduyai…!

Kerja Itu Hanya 20% Sahaja…

Satu claim perjalanan di sebuah Badan Berkanun…

Birokrasi : Borang program dah isi..
Desperado : Dah isi…
Birokrasi : Kenapa borang guna kenderaan sendiri tak isi lagi…?
Desperado : Kena isi gak ke?
Birokrasi : Kena… Satu lagi kena buat memo penjelasan kenapa lewat hantar borang program… Borang itu juga… Borang ini pun… Nanti dapatkan tandatangan untuk borang itu borang ini… Bla bla bla bla…
Desperado : Kalau macam tu lupakan laaa… Dah tak berminat…

Keje itu hanya 20% aje… 80% lagi kerenah birokrasi…

aduyai…!

Untukmu Demang…

1. Senaraikan 10 perkara tentang org yang tag kamu;
• Demang ada baju warna oren
• Demang ada jam baru jenama Fossil
• Demang suka makan potato chips
• Demang dah kawin (tapi sy blum…. Err blh ke menyelit skit)
• Demang peminat pasukan bolasepak MU
• Demang suka main PS2
• Demang ada motorsikal dan juga PERSONA
• Demang ni jiwanya sentimental huhuhu
• Tahun ni demang akan banyak keje hehehe
• Demang suka main futsal walaupun team dia selalu kalah (Err btulkan kan kan)

2. Tuliskan novel kegemaran kamu;
• Manikam Kalbu
• Bedar Sukma Bisu
• Detektif Indigo
• Surat-surat Perempuan Johor
• 1511H Kombat

3. Listkan 5 benda yang kamu sayang;
• Buku-buku dan novel-novel
• Laptop
• Handphone
• Jam tangan
• Kasut

Jenuh gak memikio kan 10 perkara mengenai demang ni… ye la blum ketemuin orangnya lagi… kalau tersasar jauh tu redha je la ye…

aduyai…!

Adolf Hitler Sudah Tau…

hitler

‘I killed half of the Jews and
left you the other half……..
So you see for yourself why
I killed them…’

– Adolf Hitler – 

Kenapalah ko tak bunuh semua jer…

aduyai…!

Pernahkah Anda…?

Pernahkah anda…?
Menaip text sms panjang lebar sehingga lenguh ibu jari… Pastu lak berhenti sejenak nak menyambung ayat yang panjang lebar tu… Ditambah lagi terpaksa membacanya sekali lagi untuk memastikan ayat yang ditaip tu betul dan difahami… Setelah abis, anda menekan button send dgn penuh kondifen dan dalam pada masa yang sama peluh jantan meleleh kerana begitu fokusnya anda menaip text sms yang panjang lebar tu…

Tak lama kemudian… Anda menerima balasan sms itu iaitu
k

k? k aje? Huuuh… Pernahkah anda melaluinya…?

aduyai…!

Ooh Adik Sharlinie…

poster_cari_sharlinie
KES CULIK

Hari ni genap setahun kehilangan setahun kehilangan adik sharlinie… Bermakna setahun kita gagal untuk mengesan adik sharlinie dan dalam pada masa yang sama gagal menangkap orang yang bertanggungjawab melakukan jenayah ini.

Kepada para pemimpin kerajaan dan pembangkang, kepada para pihak keselamatan, kepada para NGO, kepada para pihak swasta, kepada para pihak konglomerat, kepada para pihak badan berkanun, udah-udah ler tu dengan mainan politik kalian…

aduyai…!

Tag? Tagged? Smart Tag?

Myself
First name:
Azly
Name you wish you had:
Hmm hepi dgn nama yg sedia ada
What do people normally your name as:
Berbeza mengikut tempat, family panggil lain, kwn2 sek men panggil lain, kwn2 keje pn panggil lain.. hehehe adakah jawapan ini menepati kehendak soalan?

Birthday:
13 Jun
Birthplace:
Batang Padang, Tapah, Perak
Time of birth:
6.34 am (nasib baik surat beranak ada kt aku)

Single or taken:
Not taken yet
Zodiac sign:
Gemini
My appearance 
How tall are you:
Rendah jer

Wish you were taller:
Nope sebab kebanyakan penakluk dunia ni orangnya rendah-rendah jer hehehe
Eye color :
Hitam
Current hair color:
Hitam

Short or long hair:
Pendek tapi dalam proses nak simpan bagi panjang hehehe
Ever dye your hair a bizarre color:
Setakat ni belum lagi…
Last time you did something dramatic with you hair:
Shampoo rambut guna shampoo badan… Err dramatik tak?

Glasses or contacts:
Glasses
Do you wear make up:
Eerr sapu deodarant kat ketiak blh dikira makeup tak?
Paint your nails:
Buat masa ni blum lagi, tp nk kawin nanti mungkin ye kot… huhuhu

Shy or outgoing:
Outgoing.
Sexy or cute:
Alamak susah nk jawab ni… Eeerr perut boroi dikira sexy tak? Aduyai…
Serious or fun:
Hmm bergantung gak ar… tp kebykannya tak siyes hehehe

A turn on:
Job masyuuuk…
A turn off:
Job tarak…
This or That
Flowers or chocolates:
Cekelat…

Pepsi or coke:
Tak minum air gas ar…
Rap or rock:
Klasik FM (Err blh ke jawab mcm tu)
Relationship or one night stand:
one night stand? Aik? Lain mcm btul?

School or work:
Koje ler
Love or money:
Dua-dua hehehe
Movie or music:
Movie

Country or city:
Country
Sunny or rainy days:
Sunny time nk gi keje… Rainy time nk tido… Fuuh best…
Friends or family:
Family

Have you Ever
Lied:
Mesti lah pernah… hehehe
Stole something:
Pernah… Hehehe… Aduyai…
Smoked:
Pernah masa Form 1… Merokok kat tepi sungai perak pastu mandi…

Hurt someone close to you:
Hmm rasanya ada kot…
Broke someone’s heart:
Hmmm yapz…
Wonder what was wrong with you:
Entah la…

Wish you were prince or princess:
Nope
Like someone who was taken:
Yapz kekasih lama yg memilih kawan baiknya untuk menjadi teman hidup beliau…
Shaved your head:
Dulu dalam setahun skali rasanya mesti cukur kepala sendiri… Guna mesin bkn pisau… Kang tak pasal2 berparut kepala huhuhu

Used chopstick:
Tak pandai tp suka gak guna
Sang in the mirror to yourself:
Mestilah pernah…
Favourites
Flower:
Tak pernah terfikir lak bunga favourite… Hmm orkid ok gak

Candy:
Errr hmmm entah…
Song:
Semua kecuali yg metal2 ni… Pening kepala dibuatnya…
Color:
Blue and black

Movie:
Running out of time 1 & 2
Singer:
Singer.. Menawan keluarga bahagia…
Junk food:
Hmm apa ye… Entah la amat jarang layan junk food… Tapi kalau kecik2 dulu mebbe dingdang la kot hehehe

Website:
Errr website yg disukai ke?
Location:
Location apa ye?
Animal :
Errr dh lama tak gi zoo… hehehe

Ever cried over someone:
Yapz
Is there anything you wish you could change about yourself:
Hmm nak jadi lebih tenang dalam segala hal yang mendatang…
Do you think you’re attractive
I could be attractive. Hmm entah la…

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose:
Hang Tuah fairytale ke ar?
Do you play any sports:
Tak tapi suka main pingpong walaupun tak berapa pandai main… hehehe…

Syarat dan peraturan:
1. Apabila telah terpilih dengan malangnya, silalah menulis 16 perkara paling rawak sama ada tentang fakta, perangai tak senonoh ataupun hala tuju hidup anda.
Mari kita mulakan dengan 16 perkara paling rawak….

i. baru bangun tido hehehe
ii. petang tadi nak tengok wayang tapi show pukul 3, masa tu pukul 1 petang, malas lak nak tunggu…
iii. 
now selalu balik kampung, dulu setahun skali baru balik itupun time raya
iv. banyak keje yang tertangguh… Hmm entah la mood agak tak menentu…
v. nak beli rumah… hehehe…
vi. teringin nak terbitkan filem mengenai imam al-ghazali
vii. rasa macam nak balk kampung jer…
viii. perut lapar tapi malas nak turun gi makan…
ix. tak pakai jeans…
x. nak cari keje lain…
xi. tak tau langsung pasal enjin motorsikal dan kete… Yang sy tau isi minyak, tukar minyak hitam dan tukar tayar kete bila tayar dh botak…
xii. dh lama tak gi jalan2 ala backpacker…
xiii. nak anak ramai hehehe
xiv. nak ajak parent n family abg2 gi bercuti
xv. sehari kadangkala 3-4 kali tukar boxer…
xvi. seorang yang kuat berpeluh dan tak makan pedas

2. Silalah hasut 16 orang lain untuk melakukan perkara ini.
Buat masa ni blum lagi menghasut sesapa lagi…

3. Sila tanda manusia yang telah menanda anda di peringkat awal.
echah hehehe

4. Ketahuilah, jika anda terpilih ia adalah kerana anda juga manusia biasa yang perlukan perhatian dan kasih sayang yang secukupnya ketika bayi.

1. Do you think you are HOT?
Yapz hot coz tak on kipas…
2. Upload you fav pic(s).
aduh fav pic tu tak amik lagi… ada kt dlm laptop mbr

3. Why do you like those picture(s)?
Jenuh nak amik gambar tu, terpaksa ulang banyak kali…
4. When was the last time u ate pizza?
Errr 3 bulan lepas rasanya… Housemate bawa balik… Banyak lak tu… Apa lagi melantak ler…

5. The last song u listen to?
gantung – melly
6. What are you doing right now besides this?
mendengar cekerama di tv3

7. What name u prefer besides yours?
Hmm amir khan hahaha entah apa2
8. People I tag:
Buat masa ni tak tag sesapa lagi…
9. Who is No.1 – No.4?
Tarak…

fuuh jenuh jugak menjawab tag ni ye…

aduyai…!

Hari Asyura…

asyura
Hari ni 10 Muharram atau lebih dikenali sebagai Hari Asyura… Kita disunatkan untuk berpuasa untuk hari ini…

Hmm kalau kat kampung ni mesti mak aku masak bubur asyura… Eeer memang orang selalu buat bubur asyura time Hari Asyura ke ar? Bukan apa rasanya time Hari Asyura la baru dapat makan bubur asyura ni… Hish puasa tak asyik ingat makan jer…

aduyai…!